Artikelen LeidenLokaal week 3

Van 11 januari tot en met 5 februari vindt in het Masterjaar Journalistiek en Nieuwe Media de Multimediamaand plaats. Vier weken lang wordt er aan hyperlokale journalistiek in Leiden gedaan. De artikelen worden op LeidenLokaal gepubliceerd. De artikelen die ik voor de redactie Leiden Midden schrijf, zijn hier na te lezen.

Thuiszorg: “Van Oosten spreekt voor zijn beurt”
De thuiszorg in Leiden is het oneens met de uitspraken van Frits van Oosten, directeur van thuiszorginstelling Libertas. Volgens Van Oosten ‘verpesten’ schoonmaakbedrijven de thuiszorgbranche door slechtbetaald en laaggeschoold personeel in te zetten.

“Ons doel is om te redden”
Slapen doen ze nog steeds, ondanks de indrukwekkende ervaringen in Haïti. Zwaar vermoeid kwamen de zes Leidse brandweermannen terug van hun reddingsactie in het door een aardbeving verwoeste land. Zij maakten ruim een week deel uit van het USAR-team. “Het duurt een hele tijd voordat je het script van deze film snapt”, zegt Cees de Bruijn (56) van brandweerkorps Hollands Midden.

Ondergrondse parkeergarage voor Garenmarkt
De Garenmarkt krijgt een ondergrondse parkeergarage, als het aan het college van B&W ligt. Dat maakte het college donderdagochtend bekend. De nieuwe parkeergelegenheid moet één tot drie verdiepingen krijgen.

Gemeente moet brief Ringweg-Oost aanpassen
Het verzoek aan de provincie Zuid-Holland om Leiderdorp te dwingen tot de aanleg van de Ringweg-Oost, moet worden herschreven. Het bestuur is van mening dat de toon van de brief te streng is en dat bemiddeling een optie moet zijn. Een motie van de ChristenUnie om excuses te maken aan het Leiderdorpse bestuur en gezamenlijk tot een oplossing te komen, werd donderdagavond afgewezen.

Wethouder ontkent problemen thuiszorg
In de Leidse thuiszorg woedt een hevige discussie over prijsconcurrentie.Thuiszorgaanbieders geven aan dat er een ongezonde marktsituatie ontstaat door hoge prijskortingen en klanten die een andere thuiszorghulp ontvangen. Wethouder Gerda van den Berg ontkent dat er een probleem is. “Het overgrote merendeel van de mensen dat andere hulp over de vloer krijgt, zegt na een paar weken dat die aanbieder net zo goed is.”