Indie Game: The Movie ‘crowdfundt’ laatste loodjes

Crowdfunding wordt door steeds meer organisaties aangegrepen om een project definitief van de grond te krijgen. In Nederland timmeren Nieuwspost en TenPages aan de weg. In de Verenigde Staten is Kickstarter de ‘place to be’ om met kleine bijdragen van het publiek een flink bedrag bij elkaar te sprokkelen. Een project dat op Kickstarter mijn aandacht trekt, is Indie Game: The Movie.

De film geeft een kijkje achter de schermen bij onafhankelijke game-ontwikkelaars. Filmmaker James Swirsky en interviewster Lisanne Pajot hebben de ontwikkeling van een drietal games gedocumenteerd. Het tweemans-team Edmund McMillen and Tommy Refenes van Super Meat Boy, Phil Fish van Fez en Jonathan Blow van Braid. Wat betekent het voor hun om een verhaal in een game te vertellen?

De prachtige muziek in de trailer is gecomponeerd door de Canadees Jim Guthrie, bekend van zijn muziek voor de game Superbrothers: Sword & Sworcery. Meer muziek van Guthrie vind je op zijn Bandcamp-site.

Indie Game: The Movie Official Trailer from IndieGame: The Movie on Vimeo.

Door het project Indie Game: The Movie te sponsoren, draag je bij aan de laatste loodjes van het project. Indie Game: The Movie komt medio augustus 2011 uit. Voor een bijdrage vanaf 15 dollar of meer krijg je een digitale kopie van de film opgestuurd, evenals een bedankje in de credits.

UPDATE: Indie Game: The Movie heeft binnen de afgelopen 24 uur het benodigde bedrag binnengehaald om het project af te ronden. ‘Wow. We didn’t expect this. You guys are amazing’, aldus de initiatiefnemers in een nieuwsbrief. Donaties zijn nog steeds welkom.