Schitteren in Las Vegas

Een 25-jarige student uit Leiden die een zak geld krijgt om internationale pokertoernooien af te gaan. Voor Koen de Bakker is dit sinds een week geen droom meer. Samen met 220 internationale deelnemers deed hij mee aan het evenement Live The Dream van Everest Poker. Tijdens de finale in Wenen ontving hij met negen anderen een sponsorcontract.

“Ik heb nu een pakket gewonnen waarmee ik de hele wereld rond mag reizen”, zegt De Bakker. “Dat komt neer op 100.000 dollar. Hiervan mag ik 30.000 dollar uitgeven aan onkostenvergoeding.” Met de rest van het geld kan hij zich inkopen in toernooien. “Ik krijg dat geld dus niet. Tijdens de toernooien moet ik het bij elkaar verdienen.”

De Bakker had voor dat contract al geen bijbaan nodig. Hij verdient genoeg met pokeren op internet om zijn studentenkamer te betalen. “Het gaat wel met ups en downs, maar uiteindelijk gaat het prima.”

Nu hij een sponsorcontract heeft binnengesleept, ligt een gouden toekomst voor hem open. Wat is het mooiste toernooi waar hij aan mee wil doen? “De World Series Of Poker in Las Vegas. Daar doen achtduizend man aan mee. Het heeft de grootste prijzenpot en komt prime-time op de Amerikaanse televisie. Daar wil iedereen schitteren.”

DIT ARTIKEL IS OP 23 JANUARI GEPUBLICEERD IN HET LEIDSCH DAGBLAD.