Zelf infographics maken met Visual.ly

Infographics zoeken, delen en maken: Visual.ly zegt het allemaal te kunnen. De website is nu voor iedereen beschikbaar. Simpelweg een goed idee bedenken, aanmelden op de website en aan de slag gaan. De website geeft al een flink aantal voorzetten: Missies naar Mars, de evolutie van de geek en de opkomst van Android.

Het mooiste van dat alles? De website zet hoog in op het verspreiden van infographics. Via sociale netwerken kun je andermans kunstwerkjes delen, via een embedcode kun je ze zelfs op je eigen website tonen. Hieronder een infographic van Jess3 over het universum van sociale netwerken.

via

 

Naast al deze mogelijkheden schijnt er nog veel meer aan te komen. ,,While we’ve opened up the community to all, there will be more to unveil in the coming weeks,” aldus het team van Visual.ly. In de video hieronder wordt de dienst gepresenteerd.

Als demonstratie kun je een infographic van jouw persoonlijke Twitter-gegevens laten maken. Onderstaand resultaat toont dat er technisch nog het een en ander aan de dienst kan worden aangepast. Ook inloggen op de website levert de nodige foutmeldingen op – of erger, die foutmeldingen verschijnen niet en je blijft als gebruiker met een hoofd vol vraagtekens achter.

De komende tijd ga ik me verder in Visual.ly verdiepen. Mijn eerste indruk is nog wat onwennig, maar wat denken jullie? Kan Visual.ly door journalisten worden geaccepteerd om eenvoudig infographics voor internet te maken? Of blijft het maken van infographics het terrein van specialisten?